Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای گذشته، دبیر اجرایی کانون بازنشستگان صندوق حمایت و بازنشستگی آینده‌ساز  در ارتباط با وضعیت این صندوق، مطالبی بیان کرد؛ مدیر روابط عمومی این صندوق در رابطه با این مطالب، ضمن رد ادعای بحرانی بودن صندوق آینده‌ساز، بر کفایت منابع صندوق تاکید کرد و گفت: صندوق حمایت و بازنشستگی آینده ساز تنها صندوقی‌ست که در طول ۴۰ سال گذشته –از زمان تاسیس تاکنون- حتی یک ریال بار مالی برای دولت ایجاد نکرده؛ نه تنها بار مالی نداشته، بلکه یکسری معوقات نیز از دولت دارد که باید وصول شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«رامتین شاهرودی» یکی از دلایل این کفایت مالی را ساختار مشارکتی صندوق می‌داند و می‌گوید: مدیریت صندوق در طی چهل سال گذشته کاملا با مشارکت اعضا بوده و ساختاری مشارکتی داشته است. صندوق حمایت و بازنشستگی آینده‌ساز با این ساختار توانسته است بدون گرفتن ریالی از دولت در طول حیات خود، به راه خویش ادامه داده و تعهدات خود را به انجام برساند. به همین دلیل است که معاون اول رئیس جمهور در نامه‌ای به آقای نوبخت اعلام کرده‌اند که صندوق حمایت و بازنشستگی آینده ساز، تنها صندوقی است که باری برای دولت ندارد.

حداقل حقوق بازنشستگان آینده‌ساز ۵۰۰ هزار تومان بیشتر از تامین اجتماعی‌ست

او با بیان اینکه برخی اخبار و اطلاعات غیرواقع باعث مشوش شدن ذهن بازنشستگان می‌شود و ورودی‌های جدید صندوق را نسبت به آینده آن نگران می‌سازد، می‌گوید: اعضای جدید، ورودی‌های هر صندوقی هستند و برای اینکه یک صندوق در آینده دچار مشکل منابع- مصارف نشود، نباید اعضای جدید را نسبت به عضویت نگران کرد.

وی افزود: از سه و نیم میلیون نفر بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی ۶۲ تا ۶۶ درصد آنها حداقل حقوق را دریافت می‌کنند ولی این درصد برای صندوق حمایت و بازنشستگی آینده ساز کمتر از یک درصد است، ضمن آنکه حداقل حقوق در صندوق آینده ساز نزدیک به ۵۰۰ هزارتومان از حداقل حقوق تامین اجتماعی بالاتر است.

وی با تاکید مجدد بر اینکه صندوق آینده ساز «بحران» ندارد؛ به استانداردهای سازمان جهانی تامین اجتماعی ISSA اشاره می‌کند و می‌گوید: بر اساس استانداردهای جهانی و‌ اعلام سازمان جهانی تامین اجتماعی ISSA ، صندوقی که تا مدت ۴ سال دارایی‌هایش بتواند هزینه‌هایش را پوشش دهد، بحران ندارد. کفایت منابع برای پوشش هزینه‌ها در تامین اجتماعی کمتر از یک سال است درحالیکه حتی اگر صندوق آینده‌ساز هیچ حق بیمه‌ای نگیرد، بسیار فراتر از استانداردهای جهانی  کفایت منابع دارد. صندوق آینده‌ساز از لحاظ دارایی بسیار فراتر از استانداردهای جهانی است و به همین دلیل است که پایداری صندوق حمایت و‌بازنشستگی آینده‌ساز با هیچ جای دیگری قابل مقایسه نیست و کاملا تضمین شده است.

وضعیت دارایی‌های صندوق مطلوب است

به گفته‌ی شاهرودی، وضعیت دارایی‌های صندوق حمایت و بازنشستگی آینده‌ساز بسیار مطلوب است و ‌صندوق، سبد سرمایه‌گذاری بسیار مناسبی عمدتا در حوزه املاک و سهام شرکت‌ها دارد که با توجه به افزایش شدید قیمت املاک در طی سال گذشته، دارایی‌های صندوق از افزایش  چند برابری چشمگیری نیز برخوردار شده است.

او با تاکید مجدد بر مناسب بودن وضعیت مالی صندوق می‌گوید: صندوق حمایت و بازنشستگی آینده‌ساز از ابتدای تاسیس، محاسبات علوم بیمه‌ای (آکچوئری) را مبنای سیاست‌ها، تصمیم گیری‌ها و‌تنظیم قوانین و‌ مقررات خود قرار داده و به لطف این زیربنای کارشناسی و‌ ساختار راهبری مشارکتی، به استناد گزارش بانک‌ جهانی و مرکز پژوهش‌های مجلس، جزو معدود صندوق‌های بازنشستگی کشور است که توانایی ایفای تعهدات خود را داراست.

درمان بازنشستگان آینده‌ساز در شرایط مناسب قرار دارد

مساله دیگری که در ادعاهای دبیراجرایی کانون بازنشستگان آینده‌ساز مطرح شده، نارضایتی از درمان است؛ مدیر روابط عمومی صندوق بازنشستگان، با بیان اینکه وضعیت درمان بازنشستگان آینده ساز در شرایط مناسب قرار دارد و این ادعاها صحت ندارد، توضیحاتی در ارتباط با روند درمان بازنشستگان این صندوق ارائه داد: از ابتدای سال، بازنشستگان مجترم صندوق تحت پوشش بیمه بوده‌اند. آنها هم می‌توانند از کارت ملی استفاده کنند و هم دفترچه‌های صندوق با آرم و لوگوی صندوق آینده‌ساز مورد تایید بیمه ایران بوده است. بازنشسته‌ها فقط ۲۰ درصد فرانشیز را در مراجعه به مراکز طرف قرارداد با بیمه ایران پرداخت می‌کنند و ۲۰ درصد فرانشیز را نیز درصورتی که بیمه تکمیلی داشته باشند، حداکثر تا یک ماه دریافت خواهند کرد.

شاهرودی در مورد «خرید درمان» و روند آن توضیحاتی می‌دهد: خرید درمان که می‌بایست برای همه به صورت یکنواخت انجام پذیرد، از لحاظ رعایت مقررات و‌ قوانین در حوزه درمان از اصول بیمه‌گری است. صندوق آینده ساز این امکان را فراهم نموده که هشتاد درصد از هزینه‌های درمان‌ بر اساس تعرفه و‌جدول تعهدات در هر کجا که اعضا مراجعه کنند تامین شود و این آزادی عمل برای اعضا در سراسر کشور فراهم شده است. بیمه درمان صندوق حمایت و بازنشستگی آینده ساز از طریق یکی از بهترین بیمه های کشور که بیش از هشت هزار مرکز طرف قرارداد دارد و درمان آن در کشور زبانزد است انجام می‌پذیرد. هزینه‌هایی که صندوق برای درمان اعضای خویش پرداخت می‌کند از اکثریت قریب به اتفاق صندوق‌ها در کشور بالاتر است.

بیمه ایران بیش از ۸ هزار مرکز طرف قرارداد دارد

وی ادامه داد: بیمه ایران بیش از ۸ هزار مرکز طرف قرارداد دارد که بازنشستگان می‌توانند از این مراکز خدمت دریافت کنند. بیمه صندوق حمایت و‌بازنشستگی آینده‌ساز علاوه بر این مراکز، با داروخانه‌ها و مراکز درمانی برای پوشش بدون سقف خدماتی چون هزینه دارو و ویزیت نیز قرارداد بسته است که بازنشستگان می‌توانند به این داروخانه‌ها یا پزشکان نیز مراجعه نمایند تا خدمات بدون سقف دریافت کنند. لیست این مراکز نیز با توجه به پراکندگی جغرافیایی بازنشستگان در سطح کشور در حال گسترش است و در کانال تلگرام و اینستاگرام صندوق نیز منتشر می‌شود. اطلاعیه‌های متعددی نیز تاکنون توسط روابط عمومی صندوق از ابتدای سال در خصوص بیمه منتشر شده و همچنین سقف تعهدات بیمه توسط صندوق نیز در وبسایت صندوق و‌در تمامی کانالهای تلگرامی و اینستاگرامی نیز موجود است.

همه اطلاعات در وبسایت و کانال‌های ارتباطی موجود است

شاهرودی با بیان اینکه تعامل همیشگی با بازنشستگان و پاسخگویی به سوالات آنها، همواره برای مدیریت صندوق در اولویت اول قرار دارد؛ اضافه می‌کند: سوالات مختلف اعضا به صورت روزانه در وبسایت صندوق و همچنین کانالهای ارتباطی تلگرام و اینستاگرام پاسخ داده می‌شود. پاسخ به این سوالات و نحوه ارتباط مستقیم و بدون تاخیر با این اعضا در بخش‌های فوق موجود و قابل رویت است. برای نمونه در این سامانه‌ها در پاسخ به نگرانی بازنشستگان بابت افزایش هزینه بیمه تکمیلی آمده است: «همانگونه که می‌دانید مبلغ سرانه بیمه تکمیلی امسال ۳۰ هزار تومان تعیین شده است که در اردیبهشت سال ۹۷ درخواست افزایش این رقم از ۱۱ هزارتومان به ۱۸ هزارتومان ارائه شده بود. لازم به توضیح است که از اریبهشت سال ۹۷ تا امروز نوسانات بسیار زیادی در حوزه‌های اقتصادی کشور صورت پذیرفته که افزایش ۱۲ هزارتومانی نسبت به درخواست اردیبهشت ۹۷ کاملا قابل توجیه است.» یا در مورد پذیرش بازنشستگان با کارت ملی آمده است: «نقش و کاربرد دقیق کارت ملی در مقوله درمان مربوط به نحوه ارائه خدمات توسط بیمه ایران است که بر اساس کارت ملی صورت می‌پذیرد و در این خصوص به دفعات اطلاع رسانی شده است کما اینکه در حال حاضر دفترچه صندوق نیز مورد قبول مراکز طرف قرارداد با بیمه ایران که بالغ بر هشت هزار مرکز می‌باشند، هست.»

مدیر روابط عمومی صندوق ادامه  با تاکید بر اینکه بازنشستگان آینده ساز هیچ مشکلی بابت درمان ندارند و با اطلاعات ارائه شده در وبسایت صندوق؛ رابطه قرارداد بیمه ایران، صدور دفترچه خدماتی درمانی، انعقاد قرارداد مستقیم صندوق با داروخانه‌ها در تبریز و.... کاملا مشخص و روشن است؛ می‌افزاید: بخشی از دفترچه‌های درمانی چاپ شده است که در داخل پاکت‌های پستی قرارداده شده‌اند و امروز تحویل پست می‌شوند. این دفترچه‌ها مربوط به تمام شهرها هستند. در روزهای آینده باقی دفترچه‌های درمانی نیز با پست ارسال می‌شوند.

شاهرودی در پایان تاکید می‌کند: صندوق آینده‌ساز به هیچ وجه مشکل و بحران ندارد ولی متاسفانه «عده‌ای» منافعشان ایجاب می‌کنند که توهمِ اشتباهِ  بحرانی بودن صندوق را رسانه‌ای کنند و به آن دامن بزنند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بیمه ایران صندوق حمایت و بازنشستگی آینده ساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۳۲۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غفلت در بهره‌برداری از میادین مشترک نفت و گاز، چه بر سر آینده اقتصاد می آورد؟

به گزارش خبرآنلاین منابع نفت و گاز محدودند و هر روز هم از میزان‌شان کاسته می‌شود و از سوی دیگر، سوخت‌های فسیلی به واسطه تأثیرات سوئی که بر زیست‌بوم کره زمین می‌گذارند، اگر جایگزین مطمئنی برای‌شان پیدا شود، جایگاه و ارزش خود را در صنعت و اقتصاد جهان از دست خواهند داد؛ چنان‌که امروز شاهد گسترش سوخت‌های پاک و انرژی‌های سبز هستیم؛ ازاین‌رو حتی این احتمال وجود دارد که زودتر از آنکه منابع نفت و گازمان تمام شود، بی‌ارزش و بی‌مشتری بماند.

روزنامه شرق نوشت: پس چاره چیست و چه باید کرد؟ خرج‌کردن منابع و سرمایه‌های ملی در کشور به چنان مرز بحرانی رسیده که دیگر قطعا زمان و فرصت نداریم که چرخ را از نو اختراع کنیم و نسخه‌های بی‌مایه و فاقد پشتوانه اجرائی و عملیاتی ارائه دهیم. تنها گزینه پیش‌رو، گام‌زدن در مسیر تجربه‌های امتحان‌ پس‌داده و به ثمر نشسته است. تجربه همان‌هایی که مانند ما منابع خدادادی دارند، چه در داخل کشورشان و چه در میادین مشترک؛ اما با نگاهی متفات، درآمدهای حاصل از فروش نفت و گازشان را در عوض هزینه‌کرد برای بودجه‌های جاری به کانال‌های سرمایه‌گذاری هدایت‌ کرده و امروز، فصل خوشه‌چینی‌شان رسیده؛ کشورهایی مانند نروژ یا همسایگانی مانند امارات و قطر.

نفت و گاز برای این کشورها سرمایه ملی بوده، سرمایه را سرمایه‌گذاری کردند و هزینه‌های‌شان را هم از کنار همان سرمایه‌گذاری‌ها تأمین می‌کنند؛ نگاهی که شاید در کشور ما با راه‌اندازی حساب ذخیره ارزی و بعد هم صندوق توسعه ملی گام‌های نخستینش برداشته شد؛ اما از همان گام نخست و قدم اول فراتر نرفت؛ چراکه این مهم، نیازمند عزمی ملی و خواستی همگانی است؛ اینکه منابع ملی را به کانال سرمایه‌گذاری هدایت کنیم تا حق آیندگان را هم حفظ کنیم و سهم آنها را هم پیش‌خور نکنیم، نیازمند همراهی و همگامی همه سیاست‌گذاران و تصمیم‌گیران و مجریان است.

صندوق توسعه ملی در مدت قریب به سه سال گذشته سعی بر آن داشته تا این مفهوم را برای تمام ارکان اقتصادی کشور تبیین و تفهیم کند که کارکرد و اساسنامه این صندوق، ایفای نقش در کسوت یک صندوق بین‌نسلی است تا منابع ملی را سرمایه‌گذاری کرده، خلق ثروت و ارزش کند و در نهایت، هم ساکنان امروز و هم اهالی فردا را منتفع سازد؛ اما نه‌تنها شاهد همراهی و همگاهی نبوده؛ بلکه تمام انرژی و ظرفیت‌هایش را صرف آن کرده تا سنگ‌هایی را که پیش پایش نهاده‌اند، بردارد؛ آن‌هم برای آینده فرزندان این سرزمین. افق روشن صندوق توسعه ملی که با عنوان حکمرانی نوین مطرح شد و چشم‌اندازش وصول مطالبات ملی و معوق و هدایت در راستای ارزش‌آفرینی برای مردم ایران بوده، امروز به جنگی فرسایشی بدل شده است‌.

و اما در میانه این کشمکش، آنچه ذبح می‌شود، منفعت مردم ایران ‌ است و بدون‌تردید برنده بازی، همسایگانی هستند که از تعلل و بی‌عملی ما سود می‌برند؛ سرمایه‌گذاری صندوق توسعه ملی در میادین مشترک نفت و گاز به منظور افزایش برداشت از منابعی که همسایه با تمام توان و ظرفیت از آن برداشت می‌کند، فرصت طلایی برای خلق ثروت و افزایش سرمایه و منابع ملی بود؛ فرصتی که با تنگ‌نظری و بخشی‌نگری به اضمحلال رفت و تنها کشورهایی را که با آنها میادین مشترک داریم، شادمان کرد.

کشوری مانند قطر که میدان گازی پارس جنوبی را با ما به اشتراک دارد، نه‌تنها با تمام توان و ظرفیت در حال برداشت است؛ بلکه همواره و هرروزه سرمایه‌گذاری در این میدان را افزون می‌کند تا کاهش افت فشار در پی برداشت‌ مستمر، حجم تولید و صادرات‌شان را کاهش ندهد؛ اما ما در این سوی مرز تنها اقدامات آنها را به نظاره نشسته‌ایم و قدم از قدم برنمی‌داریم. بحمدالله توجیه‌ها و بهانه‌ها جور است: کشور در شرایط تحریم است و توان سرمایه‌گذاری تازه را نداریم و الخ... . اما صندوق توسعه ملی دقیقا در چنین شرایطی طرحی را ارائه داد که حجم بالایی از سرمایه‌ها را به میادین مشترک نفت و گاز گسیل می‌کرد و حاصلش افزایش برداشت درخورتوجه از میادین بود که هم سرمایه ملی را افزون می‌کرد و هم با پرداخت سهم دولت، گشایشی ایجاد می‌کرد و مرهمی می‌شد بر اقتصاد ملی؛ اما حیف و صد حیف که منفعت ملی فدای بخشی‌نگری شد.

23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901962

دیگر خبرها

  • ماندگاری نیروی کار خراسان رضوی به کمتر از ۶ ماه رسید
  • غفلت در بهره‌برداری از میادین مشترک نفت و گاز، چه بر سر آینده اقتصاد می آورد؟
  • تصویب افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی | حقوق حداقل‌بگیران چند درصد افزایش می یابد؟
  • افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در دولت تصویب شد/ حداقل بگیران ۳۵ درصد
  • حداقل حقوق بازنشستگان 35 درصد افزایش یافت
  • فیلم| حقوق حداقل بگیران بازنشستگان تامین اجتماعی ۳۵ درصد افزایش یافت
  • افزایش ۳۵ درصدی حقوق بازنشستگان حداقل بگیر/ کمترین حقوق ۱۰ میلیون تومان می‌شود
  • افزایش ۳۵ درصدی حقوق بازنشستگان حداقل بگیر/کمترین حقوق آن ها ۱۰ میلیون تومان می شود
  • تصویب افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • بهادری جهرمی: حقوق حداقل بگیران بازنشستگان تأمین اجتماعی ۳۵ درصد افزایش یافت